Algemene voorwaarden
De algemene voorwaarden van Sendt Online Marketing BV, handelend onder de naam Sendt Media, zijn van toepassing op alle diensten en producten die wij aanbieden. Door gebruik te maken van onze diensten gaat u akkoord met deze voorwaarden.
1. Definities
In deze voorwaarden worden de volgende termen gebruikt:
1.1 Algemene Voorwaarden: dit document, ongeacht in welke vorm het is gepubliceerd.
1.2 Opdrachtgever: elke natuurlijke persoon of rechtspersoon die een professionele relatie aangaat met Sendt Online Marketing B.V.
1.3 Diensten: de totale hoeveelheid werkzaamheden en activiteiten die worden uitgevoerd onder een Overeenkomst of enige andere juridische handeling tussen Sendt Online Marketing BV en de Opdrachtgever.
1.4 Sendt Media/ Opdrachtnemer: Sendt Online Marketing B.V. “handelend onder de naam Sendt Media”, gevestigd op de Nieuwstraat 81, 1441 CL te Purmerend, geregistreerd bij de Kamer van Koophandel onder nummer 61050520.
1.5 Promotiemateriaal: alle reclamematerialen zoals advertenties, knoppen, banners, tekstuele content, enquêtes, reactieformulieren en andere materialen die gebruikt worden binnen het kader van de verleende diensten.
1.6 Intellectuele Eigendomsrechten: omvat auteursrechten, merkrechten, patentrechten, ontwerprechten, handelsnamen, databankrechten en andere gerelateerde rechten, evenals knowhow en prestaties op een lijn.
1.7 Materialen: alle creaties ontwikkeld of geproduceerd door Sendt Media, op aanvraag van de Opdrachtgever, in zowel fysieke als digitale vormen zoals marketingadviezen, documenten, rapporten, concepten, tekeningen, technische ontwikkelingen, websites, applicaties, huisstijlen, logo’s, en andere gerelateerde creatieve output.
1.8 Overeenkomst/Offerte: de contractuele afspraak tussen de Opdrachtgever en Sendt Media waarbij Sendt Media Diensten verleent aan de Opdrachtgever, inclusief deze Algemene Voorwaarden.
1.9 Website: de online aanwezigheid van Sendt Media, toegankelijk via www.test.sendtmedia.nl, inclusief alle subdomeinen.
1.10 Werkdagen en Werkuren: Werkdagen verwijzen naar maandag tot en met vrijdag, uitgezonderd nationale feestdagen in Nederland. Werkuren zijn de uren tussen 9.00 uur en 17.00 uur op werkdagen.
2. Toepasselijkheid en Interpretatie
2.1 Deze Algemene Voorwaarden zijn van kracht voor alle huidige en toekomstige overeenkomsten, inclusief offertes en de uitvoering van alle huidige en toekomstige (aanvullende) werkzaamheden door of namens de Opdrachtnemer.
2.2 Eventuele inkoop- of andere algemene voorwaarden van de Opdrachtgever worden uitdrukkelijk uitgesloten. Afwijkende bepalingen of voorwaarden door de Opdrachtgever die verschillen van, of niet zijn opgenomen in deze Algemene Voorwaarden, bindt de Opdrachtnemer alleen als deze schriftelijk en uitdrukkelijk door de Opdrachtnemer zijn aanvaard.
2.3 In het geval een clausule van deze Algemene Voorwaarden ongeldig wordt verklaard of vernietigd, blijven de overige clausules volledig van kracht. Opdrachtnemer en Opdrachtgever zullen overleggen om nieuwe bepalingen te formuleren ter vervanging van de ongeldige of vernietigde bepalingen, met behoud van het doel en de bedoeling van de oorspronkelijke bepalingen.
2.4 Bij tegenstrijdigheden tussen documenten geldt de volgende hiërarchie:
a. Geaccordeerde offerte
b. Overeenkomst
c. Eventuele Service Level Agreement
d. Deze Algemene Voorwaarden
3. Vorming van de Overeenkomst
3.1 Elk voorstel of aanbod van de Opdrachtnemer, waaronder offertes vallen, is optioneel en heeft een geldigheidsduur van veertien (14) dagen, tenzij anders aangegeven. Hoewel de Opdrachtnemer niet verplicht is een aanvaarding na deze termijn te accepteren, kan het voorstel of aanbod toch geaccepteerd worden als de Opdrachtnemer besluit dit te doen.
De Opdrachtnemer behoudt zich tevens het recht voor om op elk moment wijzigingen in de voorstellen aan te brengen of deze in te trekken. Een Overeenkomst komt tot stand zodra de Opdrachtgever het aanbod accepteert.
3.2 De Opdrachtnemer is enkel gebonden aan een afwijkende aanvaarding van zijn aanbod door een potentiële Opdrachtgever, indien deze afwijkingen schriftelijk door de Opdrachtnemer zijn goedgekeurd.
3.3 Mocht blijken dat de informatie die de Opdrachtgever heeft verstrekt voor het uitbrengen van een aanbod incorrect of incompleet is, behoudt de Opdrachtnemer het recht om de Overeenkomst te annuleren of het aanbod en de bijbehorende vergoedingen dienovereenkomstig aan te passen, zelfs na de vorming van de Overeenkomst.
3.4 De Opdrachtnemer mag opdrachten van de Opdrachtgever weigeren zonder een reden op te geven.
3.5 Indien de Opdrachtgever niet uitdrukkelijk instemt met de offerte of het aanbod, maar toch de Opdrachtnemer toestaat om werkzaamheden te beginnen of materialen te leveren die onder de beschrijving van de offerte of het aanbod vallen, of als zodanig handelt dat dit de indruk wekt, wordt de offerte of het aanbod als geaccepteerd beschouwd. Dit geldt eveneens indien de Opdrachtgever de Opdrachtnemer vraagt om bepaalde werkzaamheden te verrichten of materialen te leveren voordat een offerte is uitgebracht.
4. Uitvoering van de Overeenkomst
4.1 Na het tot stand komen van de Overeenkomst zal de Opdrachtnemer zich inzetten om deze met de hoogste mate van zorgvuldigheid en vakbekwaamheid uit te voeren, binnen de overeengekomen termijnen of, indien geen specifieke termijnen zijn vastgesteld, binnen een redelijk tijdsbestek.
4.2 Opdrachtnemer stelt in overleg met Opdrachtgever projectplannen, deadlines en termijnen vast voor de uitvoering van de werkzaamheden. Opdrachtnemer spant zich in om de werkzaamheden binnen de afgesproken deadlines en termijnen uit te voeren, maar deze deadlines en termijnen zijn indicatief en niet fataal, tenzij uitdrukkelijk anders is overeengekomen. Indien een deadline of termijn overschreden dreigt te worden, zal Opdrachtnemer dit zo spoedig mogelijk aan Opdrachtgever melden en zullen partijen in overleg treden om een passende oplossing te vinden.
4.3 De Opdrachtnemer behoudt zich het recht voor om derde partijen in te schakelen bij de uitvoering van de Overeenkomst. Extra kosten die hieruit voortvloeien zullen enkel aan de Opdrachtgever worden doorberekend indien dit vooraf overeengekomen is.
4.4 De Opdrachtgever is verplicht om alle nodige medewerking te verlenen en informatie en materialen te verschaffen die noodzakelijk zijn voor een correcte en tijdige uitvoering van de diensten. De Opdrachtgever dient op eigen initiatief en op verzoek van de Opdrachtnemer de benodigde gegevens te verstrekken. De Opdrachtnemer is niet aansprakelijk voor fouten of schade als gevolg van onjuiste of onvolledige informatie
verstrekt door de Opdrachtgever. De Opdrachtgever vrijwaart de Opdrachtnemer voor aanspraken van derden gerelateerd aan deze fouten of onvolkomenheden.
4.5 De Opdrachtgever is zelf verantwoordelijk voor de juistheid, volledigheid en betrouwbaarheid van de aangeleverde gegevens, zelfs als deze van derden afkomstig zijn.
4.6 Indien de Opdrachtgever tekortschiet in het nakomen van essentiële verplichtingen naar de Opdrachtnemer, of indien na het aangaan van de Overeenkomst omstandigheden bekend worden die goede grond geven te vrezen dat de Opdrachtgever zijn verplichtingen niet zal nakomen, heeft de Opdrachtnemer het recht de uitvoering van de Overeenkomst op te schorten of deze te ontbinden.
4.7 De door de Opdrachtnemer opgegeven levertermijnen zijn indicatief en worden niet beschouwd als strikte deadlines.
4.8 Indien overeengekomen, zal de rapportage door de Opdrachtnemer aan de Opdrachtgever geschieden overeenkomstig de voorwaarden gesteld in de offerte of de Overeenkomst.
5. Aanpassingen en Extra Werk
5.1 Als de Opdrachtnemer extra diensten of werkzaamheden verricht die niet in de oorspronkelijke Overeenkomst zijn opgenomen, op aanvraag of met instemming van de Opdrachtgever, worden deze activiteiten gefactureerd volgens de overeengekomen tarieven, of bij gebrek hieraan, volgens de standaardtarieven van de Opdrachtnemer. De Opdrachtnemer is niet verplicht om dergelijke aanvullende verzoeken te accepteren en kan eisen dat een aparte schriftelijke overeenkomst wordt opgesteld voor de uitvoering van deze werkzaamheden.
5.2 De Opdrachtgever erkent dat extra werkzaamheden, zoals beschreven in artikel 5.1, de geplande of verwachte afronding van de diensten en de onderlinge verplichtingen van de partijen kunnen beïnvloeden. Het ontstaan van de noodzaak tot extra werk tijdens de uitvoering van de overeenkomst geeft de Opdrachtgever niet het recht om de overeenkomst te ontbinden of te beëindigen.
5.3 Voor extra werk dat de Opdrachtnemer noodzakelijk acht voor de levering van de diensten, of dat logischerwijs voortvloeit uit de aanwijzingen van de Opdrachtgever, is geen voorafgaande toestemming van de Opdrachtgever vereist. Deze werkzaamheden worden uitgevoerd op basis van nacalculatie tegen het op dat moment geldende uurtarief van de Opdrachtnemer. Eventuele bijkomende kosten worden ook in rekening gebracht.
5.4 Indien een vaste projectprijs is overeengekomen voor de dienstverlening, zal de Opdrachtnemer de Opdrachtgever op verzoek vooraf schriftelijk informeren over de financiële gevolgen van het extra werk.
6. Klantdata
6.1 De klantdata blijft te allen tijde eigendom van de Opdrachtgever. De Opdrachtnemer zal op geen enkel moment aanspraak maken op het eigendom van deze gegevens. Na de beëindiging van de Overeenkomst zal de Opdrachtnemer alle klantdata vernietigen of verwijderen, in overeenstemming met de bepalingen van dit artikel.
6.2 De Opdrachtgever verleent de Opdrachtnemer een niet-exclusieve, niet-overdraagbare en niet-sublicentieerbare licentie om de klantdata uitsluitend te gebruiken voor zover noodzakelijk voor de uitvoering van de overeenkomst. Deze licentie geldt gedurende de looptijd van de overeenkomst en eindigt automatisch bij de beëindiging van de overeenkomst.
7. Beschikbaarheid en Onderhoud
7.1 Deze voorwaarden zijn van toepassing op de beschikbaarheid van software toolings die door de Opdrachtnemer aan de Opdrachtgever beschikbaar worden gesteld welke onderdeel kunnen zijn van het uitvoeren van de diensten, evenals op technologische onderhouds- en ondersteuningswerkzaamheden die door de Opdrachtnemer voor Opdrachtgever worden uitgevoerd.
7.2 De Opdrachtnemer zal zich inzetten om de diensten continu beschikbaar te houden, maar kan geen ononderbroken beschikbaarheid garanderen, tenzij expliciet gegarandeerd in een apart service level agreement. De mogelijkheid tot het bieden van deze diensten is tevens afhankelijk van derde partijen.
7.3 De Opdrachtnemer is voor aanpassingen aan de diensten ook afhankelijk van externe leveranciers.
7.4 De Opdrachtnemer behoudt zich het recht voor om de dienst of delen ervan tijdelijk buiten gebruik te stellen voor onderhoud, updates of verbeteringen. Dergelijke interventies worden zoveel mogelijk gepland buiten de normale werkuren en de Opdrachtgever wordt hierover vooraf geïnformeerd.
7.5 Indien de Opdrachtnemer oordeelt dat onmiddellijk ingrijpen noodzakelijk is voor de functionaliteit van de dienst, kan zij de dienst zonder voorafgaande kennisgeving tijdelijk stopzetten. Er is geen verplichting tot compensatie voor schade die hieruit voortvloeit.
7.6 De Opdrachtgever dient alle benodigde medewerking te verlenen aan het onderhoud en dient het gebruik van de diensten tijdelijk te staken en te zorgen voor passende back-ups tijdens het onderhoud.
7.7 De Opdrachtnemer is niet verplicht om ondersteuning te bieden aan de gebruikers van de diensten. Indien de Opdrachtgever onderhoud of ondersteuning verzoekt, zullen beide partijen overleggen om eventueel een aanbod te doen. De uitvoering van onderhoud of ondersteuning vindt plaats na acceptatie van het aanbod door de Opdrachtgever. De Opdrachtnemer heeft het recht om dergelijke verzoeken te weigeren.
8. Intellectuele Eigendomsrechten
8.1 Alle intellectuele eigendomsrechten verbonden aan de materialen die in het kader van de overeenkomst door de Opdrachtnemer zijn ontwikkeld of geleverd, berusten exclusief bij de Opdrachtnemer of diens licentiegevers. De Opdrachtnemer behoudt alle rechten op deze materialen, en na afloop van de overeenkomst zullen alle geleverde klantdata verwijderd of vernietigd worden, tenzij anders is bepaald in de overeenkomst.
8.2 Opdrachtgever krijgt, mits aan alle betalingsverplichtingen is voldaan, een niet-exclusief, overdraagbaar en sublicentieerbaar recht om de door Opdrachtnemer ontwikkelde of geleverde materialen te gebruiken, conform de voorwaarden van de overeenkomst. Dit recht is eeuwigdurend en onbeperkt, maar beperkt tot gebruik binnen de eigen organisatie voor de overeengekomen doeleinden.
8.3 Opdrachtgever mag de door Opdrachtnemer ontwikkelde materialen niet wijzigen, aanpassen of gebruiken op een manier die niet overeenkomt met de overeenkomst. Het is ook niet toegestaan om beveiligingen te verwijderen of te omzeilen, en het is verplicht om alle aanduidingen van intellectuele eigendomsrechten en vertrouwelijkheid te behouden.
8.4 Opdrachtnemer mag technische maatregelen implementeren om de materialen te beschermen en heeft het recht om materialen te gebruiken voor eigen promotiedoeleinden. Ook mag de Opdrachtnemer de naam, het logo en een algemene beschrijving van de Opdrachtgever gebruiken voor promotie.
8.5 De Opdrachtgever garandeert dat de materialen die hij aanbiedt geen inbreuk maken op de rechten van derden en verplicht zich tot volledige samenwerking indien de Opdrachtnemer zijn intellectuele eigendomsrechten tegenover derden moet handhaven.
8.6 Geen enkele bepaling in deze Overeenkomst of de Algemene Voorwaarden impliceert een overdracht van intellectuele eigendomsrechten aan de Opdrachtgever. Alle rechten die niet uitdrukkelijk zijn verleend, blijven bij de Opdrachtnemer.
9. Geheimhoudingsverplichtingen
9.1 Beide partijen verbinden zich ertoe alle informatie die zij voor, tijdens of na de implementatie van de overeenkomst ontvangen en die als vertrouwelijk is gemarkeerd, of die duidelijk als vertrouwelijk bedoeld is, geheim te houden. Deze verplichting geldt ook voor hun werknemers en ingeschakelde derden die betrokken zijn bij de uitvoering van de overeenkomst.
9.2 De partij die vertrouwelijke informatie ontvangt, zal deze beschermen met dezelfde zorg waarmee zij haar eigen vertrouwelijke gegevens beschermt, echter altijd met ten minste een redelijk niveau van bescherming.
9.3 De geheimhoudingsplicht is niet van toepassing indien de ontvangende partij aantoont dat de informatie:
a. reeds in haar bezit was voordat deze werd verstrekt;
b. onafhankelijk ontwikkeld is zonder gebruik te maken van informatie van de verstrekkende partij;
c. verkregen is van een derde die geen geheimhoudingsplicht heeft tegenover de verstrekkende partij;
d. al openbaar beschikbaar is of wordt, bijvoorbeeld via media, patent databases of openbaar toegankelijke websites.
9.4 Indien een partij wettelijk verplicht wordt vertrouwelijke informatie vrij te geven op last van een gerechtelijke instantie of overheid, mag deze aan het verzoek voldoen, maar dient eerst de andere partij te informeren, tenzij dit wettelijk verboden is. Als de verstrekkende partij aangeeft juridische stappen te willen ondernemen om openbaarmaking te voorkomen, zal de ontvangende partij de vrijgave uitstellen tot een gerechtelijke uitspraak is gedaan, indien de wet dit toestaat.
9.5 De verplichting tot het bewaren van vertrouwelijkheid blijft bestaan na beëindiging van de overeenkomst, ongeacht de reden van beëindiging, en duurt voort zolang de informatie door de verstrekkende partij redelijkerwijs als vertrouwelijk beschouwd kan worden.
10. Duur en beëindiging
10.1 De duur en verlenging van de Overeenkomst wordt vastgelegd in de Overeenkomst. Indien er geen duur is opgenomen en indien Opdrachtnemer zich voor een langere periode verbindt tot het verrichten van in die Overeenkomst nader omschreven Diensten (duurovereenkomst), wordt de Overeenkomst aangegaan voor
onbepaalde tijd. Voor eenmalige offertes, geldt dat deze voortduurt voor de duur van voltooiing van de overeengekomen werkzaamheden. Eenmalige offertes kunnen niet tussentijds worden opgezegd.
10.2 Opdrachtgever kan de overeenkomst voor onbepaalde tijd schriftelijk opzeggen met een opzegtermijn van minimaal één maand.
10.3 Voor contracten voor bepaalde tijd met automatische verlenging geldt het volgende:
Als Opdrachtgever minstens 30 dagen voor het einde van de huidige periode opzegt, eindigt het contract aan het einde van die periode.
Als Opdrachtgever minder dan 30 dagen voor het einde van de huidige periode opzegt, wordt het contract nog één keer verlengd voor dezelfde periode als oorspronkelijk overeengekomen. Na deze verlenging eindigt het contract automatisch.
10.4 Partijen zullen in geval van rechtmatige opzegging nimmer tot enige schadevergoeding zijn gehouden.
10.5 Opdrachtnemer kan een Overeenkomst zonder ingebrekestelling en zonder rechterlijke tussenkomst, door schriftelijke kennisgeving met onmiddellijke ingang geheel of gedeeltelijk beëindigen, wanneer Opdrachtgever – al dan niet voorlopig- surseance van betaling wordt verleend, wanneer ten aanzien van Opdrachtgever faillissement wordt aangevraagd of wanneer zijn/haar onderneming wordt geliquideerd of beëindigd anders dan ten behoeve van reconstructie of samenvoeging van de ondernemingen.
10.6 In geval van ontbinding van de Overeenkomst blijven reeds gefactureerde bedragen voor verrichte prestaties verschuldigd, zonder enige verplichting tot ongedaanmaking. In het geval van ontbinding door Opdrachtgever, mag Opdrachtgever uitsluitend dat deel van de overeenkomst ontbinden dat nog niet door Opdrachtnemer is uitgevoerd. De gefactureerde bedragen voor reeds verrichtte of geleverde diensten, blijven na beëindiging van de Overeenkomst verschuldigd en zijn vanaf de dag van opzegging direct opeisbaar.
10.7 Opdrachtnemer is gerechtigd de uitvoering van de werkzaamheden en eventueel verleende gebruiksrechten op te schorten of te staken, indien de Opdrachtgever de betalingscondities niet in acht neemt, in gebreke blijft de verlangde zekerheid te stellen dan wel verzuimt door Opdrachtnemer gevraagde juiste of volledige gegevens/materiaal en/of informatie te verstrekken.
10.8 Indien Opdrachtgever tekortschiet in de nakoming van een of meer verplichtingen uit de Overeenkomst als gevolg van een toerekenbare tekortkoming, zal Opdrachtnemer haar schriftelijk in gebreke stellen, waarbij een redelijke termijn zal worden gegeven alsnog aan haar verplichting(en) te voldoen, tenzij nakoming van de
betreffende verplichting(en) reeds blijvend onmogelijk is, in welk geval Opdrachtgever direct in verzuim is.
Opdrachtnemer is dan gerechtigd de tussen haar en Opdrachtgever gesloten overeenkomst zonder rechterlijke tussenkomst op te zeggen. Alsdan is de Opdrachtgever verplicht tot vergoeding van de tot op dat moment door Opdrachtnemer gemaakte kosten, voorgeschoten bedragen en het op dat moment verschuldigde honorarium, onverminderd het recht van Opdrachtnemer op schadevergoeding.
11. Opschorting en vertraging van de opdracht
11.1 Indien de Opdrachtgever de uitvoering van de opdracht opschort, of zodanig vertraagt dat de opdracht niet naar behoren of geheel niet kan worden uitgevoerd, is de Opdrachtnemer gerechtigd om naast de reeds gemaakte kosten ook 50% van de resterende aanneemsom in rekening te brengen bij de Opdrachtgever. Dit omvat situaties waarin de Opdrachtgever expliciet opdraagt de werkzaamheden te staken, alsook omstandigheden waarin door handelen of nalaten van de Opdrachtgever zodanige vertraging optreedt dat de voortgang van de werkzaamheden substantieel wordt belemmerd.
Deze vergoeding is bedoeld als compensatie voor de planning, gereserveerde capaciteit en andere voorbereidingen die al door de Opdrachtnemer zijn getroffen en niet eenvoudig kunnen worden aangepast of omgeleid. Alle facturen die voortvloeien uit deze voorwaarden moeten voldaan worden binnen de standaard betalingstermijn zoals overeengekomen in de Overeenkomst.
12. Annulering
12.1 Annulering van overeenkomsten voor een bepaalde periode kan uitsluitend plaatsvinden uiterlijk één maand voor het einde van de huidige termijn. De annulering dient elektronisch te worden ingediend door de Opdrachtgever via het e-mailadres info@test.sendtmedia.nl.
12.2 Voor projecten, waarbij geen overeenkomst voor een bepaalde periode is gesloten maar slechts voor een specifieke opdracht, gelden de volgende annuleringsvoorwaarden:
a. Indien de annulering plaatsvindt tot twee weken voor de geplande aanvang van de werkzaamheden, worden annuleringskosten van 20% van de overeengekomen prijs in rekening gebracht;
b. Bij annulering tussen twee weken en één week voor de start van de werkzaamheden bedragen de kosten 35% van de overeengekomen prijs;
c. Bij annulering, minder dan een week voor de start van de werkzaamheden, worden de kosten verhoogd naar 50% van de overeengekomen prijs.
13. Fair Use Policy (FUP)
13.1 Onze maandelijkse retainer fee is gebaseerd op een eerlijke schatting van de werkbelasting die wij gemiddeld denken te besteden aan een opdracht. Dit artikel is ontworpen om ervoor te zorgen dat de overeengekomen retainer fee een eerlijke en redelijke vergoeding is voor de diensten die wij leveren.
13.2 Deze FUP is van toepassing op alle klanten die een maandelijkse retainer fee betalen voor onze diensten. Het doel van deze FUP is om duidelijkheid te bieden over de verwachte werkbelasting en om misbruik of overmatig gebruik van onze diensten te voorkomen.
13.3 De retainer fee is gebaseerd op de volgende aannames over de normale werkbelasting:
De retainer fee dekt het gemiddeld aantal uren zoals beschreven in de overeenkomst voor het uitvoeren van de werkzaamheden.
De diensten omvatten werkzaamheden zoals in de overeenkomst omschreven
Indien de benodigde werkuren in een maand consequent meer dan het aantal uren bedragen dan overeengekomen, dan behouden wij ons het recht voor om de retainer fee te herzien of aanvullende kosten in rekening te brengen.
Indien de aard van de werkzaamheden significant verandert of uitbreidt buiten de overeengekomen taken, zullen wij dit bespreken met de klant en indien nodig de retainer fee aanpassen.
13.4 Wij zullen regelmatig de werkbelasting en de aard van de werkzaamheden monitoren om ervoor te zorgen dat ze binnen de grenzen van deze FUP blijven. Indien wij merken dat de werkbelasting consistent de limieten overschrijdt, zullen wij dit met de klant bespreken en zo nodig de retainer fee herzien.
14. Betalingsvoorwaarden
14.1 De Opdrachtgever is verplicht het bedrag te betalen dat in de Overeenkomst is gespecificeerd. De Opdrachtnemer heeft het recht om vooraf en elektronisch te factureren. Elke factuur dient binnen veertien (14) dagen voldaan te worden, tenzij anders vermeld op de factuur.
14.2 Indien overeengekomen, verleent de Opdrachtgever een SEPA machtiging aan de Opdrachtnemer voor het automatisch incasseren van verschuldigde bedragen. De Opdrachtgever zorgt voor voldoende saldo op de betreffende rekening. Indien incasso niet mogelijk is, dient de Opdrachtgever het verschuldigde bedrag alsnog voor het verstrijken van de betalingstermijn te voldoen.
14.3 Voor projecten met een waarde hoger dan € 25.000,- kan de Opdrachtnemer een zekerheidsstelling eisen voor de betalingen.
14.4 De Opdrachtnemer kan de uitvoering van de Overeenkomst afhankelijk stellen van de betaling van een voorschot. Werkzaamheden starten niet eerder dan na ontvangst van het voorschot. Niet-tijdige betaling van het voorschot ontslaat de Opdrachtnemer van aansprakelijkheid voor niet-uitvoering van de Overeenkomst. Betaalde voorschotten worden verrekend met de uiteindelijke facturering.
14.5 Indien betaling uitblijft na de gestelde termijn, heeft de opdrachtnemer het recht om de opdracht op te schorten totdat de betaling is verricht. Blijft betaling uit, dan is de Opdrachtgever automatisch in verzuim zonder ingebrekestelling. De Opdrachtnemer mag dan de vordering uit handen geven en/of de diensten opschorten tot de betaling is voldaan. Alle gerechtelijke en buitengerechtelijke incassokosten vallen dan ten laste van de Opdrachtgever.
15. Aansprakelijkheid
15.1 De totale aansprakelijkheid van de Opdrachtnemer jegens de Opdrachtgever, voortkomend uit of in verband met de overeenkomst, ongeacht of dit door een contractuele fout, onrechtmatige daad of anderszins is, zal beperkt zijn tot het vergoeden van directe schade. Directe schade wordt exclusief gedefinieerd als:
a. Schade direct toegebracht aan tastbare objecten;
b. Kosten gemaakt om de Opdrachtnemer aan te manen de overeenkomst correct na te komen;
c. Kosten voor het vaststellen van de oorzaak en omvang van de schade;
d. Kosten gemaakt om verdere directe schade te voorkomen of te beperken;
e. Kosten gemaakt om de Opdrachtnemers prestaties aan de overeenkomst te laten voldoen.
15.2 De aansprakelijkheid van de Opdrachtnemer is verder beperkt tot maximaal de prijs (excl. btw) overeengekomen voor de diensten gedurende de laatste zes maanden, met aftrek van de gemaakte media-inkoopkosten binnen deze periode en nooit meer dan € 15.000 per kalenderjaar. Een serie gerelateerde gebeurtenissen wordt beschouwd als één gebeurtenis.
15.3 Voorwaarde voor enig recht op schadevergoeding is dat de opdrachtgever de schade zo spoedig mogelijk, maar uiterlijk binnen veertien dagen na het ontdekken ervan, schriftelijk meldt bij de Opdrachtnemer.
15.4 Aansprakelijkheid voor een toerekenbare tekortkoming ontstaat slechts indien de opdrachtgever de Opdrachtnemer onverwijld en deugdelijk schriftelijk in gebreke stelt, waarbij een redelijke termijn voor het verhelpen van de tekortkoming wordt gesteld, en de Opdrachtnemer na deze termijn tekort blijft schieten in haar verplichtingen. De ingebrekestelling moet een gedetailleerde omschrijving van de tekortkoming bevatten.
15.5 De Opdrachtnemer is niet aansprakelijk voor:
a. Indirecte schade, waaronder gevolgschade, gederfde winst, gemiste besparingen, schade door bedrijfsstagnatie;
b. Schade veroorzaakt door het niet volgen van de Opdrachtnemers adviezen, onjuist aangeleverde informatie door de opdrachtgever, of handelingen van derden;
c. Schade verband houdend met het gebruik van door de opdrachtgever goedgekeurde materialen.
15.6 Elke claim jegens de Opdrachtnemer vervalt 14 dagen na de voltooiing van de betreffende werkzaamheden.
15.7 De opdrachtgever zal de Opdrachtnemer vrijwaren tegen alle aanspraken van derden die voortvloeien uit een schending van de overeenkomst door de opdrachtgever.
15.8 Beperkingen van aansprakelijkheid gelden niet indien de schade het resultaat is van opzettelijk of bewust roekeloos gedrag van de opdrachtnemerszijde.
16. Overmacht
16.1 De Opdrachtnemer is vrijgesteld van het nakomen van verplichtingen uit de Overeenkomst indien deze nakoming onmogelijk is gemaakt door omstandigheden buiten zijn controle, bekend als overmacht. Tevens is de Opdrachtnemer niet aansprakelijk voor schade die als direct gevolg van deze overmachtsituaties optreedt.
16.2 Overmacht omvat situaties zoals, maar niet beperkt tot, elektriciteitsstoringen, internet- en telecommunicatiestoringen, cyberaanvallen inclusief (D)DoS-aanvallen en malware, binnenlandse onrusten, mobilisatie, oorlogsactiviteiten, terrorisme, stakingen, problemen met import of export, stagnatie bij toeleveranciers, natuurrampen zoals branden en overstromingen, en andere onverwachte gebeurtenissen die de uitvoering van de Overeenkomst buitengewoon moeilijk of kostbaar maken.
16.3 Wanneer de situatie van overmacht langer dan vier weken voortduurt, hebben beide partijen het recht om de Overeenkomst onmiddellijk en schriftelijk te beëindigen, zonder dat er een verplichting bestaat tot het ongedaan maken van reeds geleverde prestaties of betaalde vergoedingen.
17. Aanpassing van Algemene Voorwaarden
17.1 De Opdrachtnemer behoudt zich het recht voor om de Algemene Voorwaarden te herzien. Deze herzieningen zijn eveneens van toepassing op bestaande Overeenkomsten. De Opdrachtgever wordt schriftelijk geïnformeerd over dergelijke wijzigingen, die van kracht worden dertig (30) dagen na deze kennisgeving, tenzij een andere ingangsdatum wordt gespecificeerd.
17.2 Indien de Opdrachtgever de gewijzigde voorwaarden niet accepteert, kan hij zijn bezwaren schriftelijk kenbaar maken aan de Opdrachtnemer tot de datum dat de nieuwe voorwaarden van kracht worden, waarna overleg tussen de partijen zal volgen.
17.3 Als een wijziging een aanzienlijk nadelig effect heeft op de geleverde Diensten of de positie van de Opdrachtgever, heeft de Opdrachtgever het recht de Overeenkomst te beëindigen, mits de opzegging wordt ontvangen voordat de wijziging effectief wordt.
17.4 Wijzigingen die van gering belang zijn, wijzigingen voortvloeiend uit wettelijke verplichtingen, of wijzigingen die in het voordeel zijn van de Opdrachtgever, mogen op elk moment worden doorgevoerd.
18. Aanvullende Bepalingen
18.1 Op deze Overeenkomst is Nederlands recht van toepassing. Tenzij dwingend recht anders voorschrijft, zullen geschillen gerelateerd aan deze Overeenkomst worden voorgelegd aan de bevoegde rechter in het arrondissement waar de Opdrachtnemer gevestigd is.
18.2 De administratie van de Opdrachtnemer geldt als dwingend bewijs van de verrichtte werkzaamheden en verschuldigde bedragen, tenzij de Opdrachtgever anders kan aantonen.
18.3 Onder ‘schriftelijk’ valt ook communicatie per e-mail, mits de identiteit en integriteit van de boodschap duidelijk zijn vastgesteld.
18.4 De Opdrachtgever mag zijn rechten of verplichtingen uit de Overeenkomst niet overdragen zonder schriftelijke goedkeuring van de Opdrachtnemer.
18.5 De Opdrachtnemer mag zijn rechten en verplichtingen uit de Overeenkomst overdragen aan een partij die de zakelijke activiteiten van de Opdrachtnemer overneemt, zonder voorafgaande toestemming van de Opdrachtgever.